sub.speleo.net

Prvi slovenski jamarski satirični tabloid

Kraja opreme pod Lopo je lahko le kazen za neupoštevanje kodeksa UIS. – J.Ž. v smrtni nevarnosti, država pa nič. – Kriminalna združba v DZRJL. – Vrzimo pridobitnika F.M. z liste ! – Slovensko jamarstvo dobilo vsaj dva Humarja. – Največji katastrski zaslužkarji so Novomeščani. – DZRJL sistematično prikriva, kdo v resnici raziskuje Renetovo brezno. – Pravičnik in Resničnik : teoretični prispevek k razumevanju delovanja liste speleo-si.


—————

Italijanski jamarji, raziskovalci Quinne Mame so v začetku avgusta razočarani spoznali, da tudi jamarstvo ni več tisto, kar je bilo. Neznani nepridipravi so jim izpraznili bivak pred vhodom v jamo dobesedno v nulo. S posredovanjem Grege Pintarja so novico posredovali na listo JZS in ponudili 500 EUR za informacijo o storilcih. Tile makaronarji so pa res čudni. Lopovi gredo 300 m mimo njihovih kolegov, sodeč po povedanemu naravnost v Italijo, oškodovanci pa delajo kraval na slovenski listi. Razen T.P.ja, ki je imel podobne izkušnje in meni, da so med možnimi storilci lahko tudi zbiralci frontnih ostankov, se lista ni odzvala.

Je pa bralcem Krovskih novic dobro znani J.J. povedal, da obsoja vse vrste kraj, ampak bolj kot storilci, ga zanima ali so oškodovanci imeli kakršnokoli dovoljenje JZS za raziskovanje v Sloveniji. R.S. nemudoma pojasni, da je vhod v jamo v Italiji in da Italijanom pač ni potrebno nikogar spraševati ali gredo lahko v svojo jamo. Mimogrede pa navrže, da JZS ni edini predstavnik organiziranega jamarstva v Sloveniji. Iz malce neurejenega prispevka J.Ž. na to temo pa lahko sklepamo, da je do kraje prišlo prejkone zaradi neupoštevanja kodeksa UIS, kar pa je sicer osebna lastnost R.S.-a. Neupoštevanja kodeksa UIS ima lahko tudi druge zdravju škodljive posledice : mitraljiranje, mučenje vodje odprave ipd. Krona prepira o tem ali so Italijani iz Quinne Mame dolžni upoštevati priporočila UIS ali ne, pa je izjava predsednika JZS, da je ta organizacija vsaj predstavnik svojega premoženja, če že ne vseh slovenskih jamarjev. Znani nergač N.N. je ob tem izjavil, da on svoje premoženje ima in ni nikakor le njegov predstavnik.

Komentar Krovskih novic: Redni bralci Krovskih novic so bili že v prvih številkah podrobno seznanjeni o podtalnem delovanju Italijanov pod Lopo. Jame je v Italiji največ nekaj 10m, ostalih 5 kilometrov do globine -790m pa je v Sloveniji. Krovske novice so dale vsaj 3 konstruktivne predloge, kako bi jamo Italijanom odvzeli. Glede na opozorila J.Ž. so jo Lahi še kar dobro odnesli, kraja je bila očitno božja kazen za neupoštevanje kodeksa UIS in za sodelovanje z nereprezentativno jamarsko organizacijo. To je po naših informacijah obsegalo nekaj telefonskih informacij o raziskovanju jame, ogled dihalnikov na naši strani meje, obisk dveh ljubljanskih jamarjev do globine 200 m ter posredovanje obvestila o kraji.

—————

Znani slovenski jamar J.Ž., se je pred meseci znašel v hudi, takorekoč v življenski nevarnosti, sicer ne bi letel na policijo in sodišče. Podal je ovadbo proti neznanim storilcem zaradi ogrožanja varnosti, ki da so grozili njemu in njegovemu avtu (njega naj bi prefu…li, avtu pa razbili najmanj vetrobransko steklo). Motivacija za te nagnusne grožnje naj bi bilo “sovraštvo iz dna duše” nekaterih posameznikov DZRJL do prizadetega osebka. Bo že držalo, na dnu duše že ne more biti kaj dobrega. A da sodišče tebi nič meni nič ovrže ovadbo, pričo oziroma obveščevalca zapusti spomin, J.Ž. pa ostaja neprefu..n in avto cel, to pa je višek. Jebiga, kako naj človek razume vso to štorijo?

—————-

Raziskovalni novinarji Krovskih novic so našli odgovor tudi na to vprašanje. Bistvo ni v tem, da bi štorijo sploh razumeli, ampak, da niti v DZRJL ne razumejo, kaj se v resnici dogaja v njihovih lastnih vrstah. Več kot očitno je, da v okrilju DZRJL deluje kriminalna združba, ki stoji za prav vsakim nečednim dejanjem DZRJL. Naj omenimo samo “zadevo kopiranja in odvzema gradiv iz katastra”, kjer se je vse videlo in vedelo, storilci pa so še vedno neznani. Moč te združbe je tolikšna, da si v DZRJL prav nihče ne upa niti pisniti, kaj šele povedati o razvejani dejavnosti slovenske jamarske Cose nostre.

—————-

F.M. pa je človek brez morale, načel in kančka spodobnosti. Kako drugače razumeti vrlega skrbnika speleo-si liste , ki namiguje, da bo potrebno F.M. -ju odvzeti uporabniški naslov pri Arnesu, ker da “uporablja dostop do omrežja za pridobitno dejavnost”. Kljub temu, da ga je on, skrbnik na to že večkrat opozoril. Uredništvo Krovskih novic se seveda strinja, da so takšne kršitve Pravil Arnesa vsekakor zadosten in pravičen razlog, da se pridobitnika zabriše z liste. Sprašujemo pa se, kaj je v zadnjem času takšnega pridobil F.M., da je to potrebno. Razen obvestil o tem ali onem obskurnem dogodku, ki je lahko zanimiv tudi za jamarje, od F.M.-ja ni veliko. Zares mu lahko zamerimo forwardiranje neprevedenih prispevkov z italijanskega govornega območja. Razen zastonjskega izvoda Nedeljskega, litra pijače na dimniški veselici in dne ali dva odpustka, od svoje komercialne dejavnosti na listi ne more imeti veliko.

—————-

Je pa F.M. posredno spravil v majhno besnilo, v tej številki že večrat omenjenega J.Ž.-ja. Ta je seveda gladko padel na F.M.-jevo komercialno finto in iz svojega žepa kupil Nedeljca, prebral reklamirani članek in takoj spisal oster prispevek na listo. Koprski jamar R.S., da je je v članku opisan kot nekakšen jamarski Humar, kot človek posebnega kova in dosežkov. To pa seveda še ni vse. Še huje, v Abhazijo se je pretihotapil, drug jamarski Humar pa se ni, javnost tega sploh ne ceni, saj sta bila na odpravo povabljena oba. Zaradi Humarijanskih sposobnosti seveda. Ampak oni prvi se pa zdaj ven meče, drugega pa kot da ni. Res se je R.S. izkazal kot zdravnik pri nesreči v jami, ampak saj se itak mora, zavezan je etiki in zdravniški prisegi. Ekspedicije pa so zaradi nesreče skenslali. Ali bi, če bi, R.S. zares prišel na “dno sveta” je seveda zgolj akademsko vprašanje. Za večino, ne pa za J.Ž.-ja. To je zanj že prava moralna dilema. Pravzaprav si R.S. tega niti ne zasluži, ker s svojim pišmeuhovstvom in obče znanim nasprotovanjem JZS in UIS ne ustreza liku klenega slovenskega jamarja. Ob takem grehu pa zbledijo vse tiste lastnosti, ki jih R.S. ima in ga po mnenju Krovskih novic uvrščajo v sam vrh slovenske jamarije.

—————–

Odkar Katastra JZS nimajo v rokah DZRJLjevci gredo stvari samo še od dobrega na boljše. Dokaz je zadnji sklep Predsedstva JZS, da poplača prispevke v Kataster. 26 društvom je razdelilo skoraj tri milijončke, največ pa je pobasalo Novo Mesto, dobra polmilijončka, najmanj pa Gorenja Vas, katere dokumentirana jamarska dejavnost je vredna tri pire (1000 SIT). Med večjimi zaslužkarji so še Kamničani, Velenjčani in Tolminci. Ta društva so pobrala polovico razpoložljivega denarja. Ekonomski svetovalec Krovskih novic je ob tej sumljivi asimetriji samo nekaj mrmral v brado, objavljive izjave pa od njega še nismo dobili.

—————-

Ljubljanski jamarji , so preko koprskega jamarja, enega izmed obeh jamarskih Humarjev, R.S-ja., obvestili slovensko jamarsko srenjo, da so po 3 letih iskanja, vohljanja, plazenja, tlačenja, skakanja, plezanja, odkopavanja in zakopavanja na dnu Renetovega brezna , končno pririnili v aktivni vodni rov velikih dimenzij. Rov so poimenovali Jeromi, po dobrih 300 metrih pohoda proti Bokama pa so obrnili zaradi pomanjkanja opreme. Ob zadržanih čestitkah liste se je oglasil tudi J.J. in ostroumno zaključil, da je to seveda izjemen dosežek, plod slovensko-italijanskega meddruštvenega sodelovanja.

Raziskovalni novinarji Krovskih novic to hipotezo preverjaji že nekaj let. Na web sajtu DZRJL že od leta 2003 ni novih novic o Renetu, jama se že pet let oklepa 1071m in 60. mesta na svetovni lestvici. Več kot očitno je da v DZRJLju načrtno prikrivajo kaj se dogaja v jami. A Krovskim novicam ne ostane nič skrito. V uredništvu imamo neizpodbitne dokaze, da najditelj jame J.P.J. tisto leto ni plačal članarine DZRJL, da sta ključni prehod iz Adrenalina v Cukrček prebila italijanska jamarja, da je J.A.Y., eden od najbolj zagnanih raziskovalcev član večih jamarskih društev, da je R.S. Koprčan, da so najbolj zagnani kopači spodnjih delov iz Notranjske, in da ima večina ti. ljubljanskih raziskovalcev vsaj mater ali očeta iz krajev, ki so od Ljubljane oddaljeni najmanj 30 km. To je vnebovpijoč dokaz, ne samo tega, da Renetovega brezna niso raziskali ljubljanski jamarji, ampak tudi, da ljubljansko jamarsko društvo kot tako, sploh ne obstaja. V resnici je DZRJ Ljubljana meddruštvena jamarska skupina, ki je pod vplivom, v današnji številki Krovskih novic že omenjene mafije, slovenski jmariji samo v zgago in sramoto. Kdo pa se skriva v ozadju zgodbe o silnih uspehih ljubljanskega društva, ki naj bi, kobajagi, letos praznovalo 95-letnico, pa bodo Krovske novice direktno in neusmiljeno razkrile v prihodnjih številkah.

————–

Teoretična skupina Krovskih novic v času neizhajanja, ni držala rok križemkražem, ampak je pridno prebirala arhiv jamarske liste, nakrmila srednje zmogljiv računalnik s podatki in prišla do zanimivih zaključkov. Jamarsko listo z deležem 0,6969 obvladujeta dva mnenjska voditelja. Poimenovali so ju Pravičnik in Resničnik. V prihodnji številki bomo objavili podrobnosti raziskave. Že iz samega delovnega imena je jasno, kakšna je njuna vloga, bolj osveščeni bralci pa verjetno slutijo, kdo bi lahko bila. Neučakani lahko na mejl righttrue@sub.speleo.net sporočijo svoje odgovore kdo sta Pravičnik in Resničnik ? Prvih deset bo dobilo enodnevni on-line dostop neposredno v redakcijo Krovskih novic in edinstveno priložnost da ustvarijo posebno številko Krovskih novic po svoji meri.

No Comments :(

Comments are closed.