sub.speleo.net

Prvi slovenski jamarski satirični tabloid

Dr. M.P. pokrpal veterana J.I. – Veteranska ekskurzija v Najdeno jamo – J.L. je povedal vic o Janezku že 243ič! – Načrti za proslavo 40-letnice odkritja novih delov Najdene jame – Domače strani JD Sežana – Krovske novice iščejo dopisnike!

Začetek veteranske ekskurzije DZRJL v Najdeno jamo, ki se zgodi vsako zadnjo majsko soboto, je zaznamovala tragična novica. Zaslužni veteran, J.I. se je na vrhu domačega stopnišča zapletel v šlape in zgrmel po stopnicah navzdol. Ker je bil trezen, je končal na dnu stopnic, z zlomljeno roko, strto peto in obilico podpludb. Zakrpal ga je dr. M.P., tudi zaslužni veteran istega društva.

V jamo je odšlo in iz nje tudi prišlo 32 jamarjev, ljubiteljev jam in njihovih sorodnikov, pred njo pa jih je čakalo še 21. Najmlajša udeleženka je bila stara 3 mesece, najstarejši udeleženec pa 68 let. V jami in pred njo se ni zgodilo nič takega, kar bi bilo vredno objave v Krovskih novicah.

Kljub grožnjam vodstva društva, da se ekskurzij do nadaljnega ne smejo udleževati ti. katastrski dolžniki, torej člani, ki so dolžni zapisnike in načrte jam, je v Najdeno jamo odšlo kar nekaj takih. Dopisnik Krovskih novic je ugotovil, da je vodstvo oziroma predsednik mirno dopustilo takšno početje z izgovorom, da je veteranska ekskurzija enkraten dogodek in da ne smemo nikogar prikrajšati zanjo. To seveda kaže na popolno erozijo moralnih vrednot v ti. neodvisnem jamarskem društvu, ki pa je našemu bralstvu vobče poznana. 18 dolžnikov v Najdeni jami dolguje 72 zapisnikov, od tega 58 načrtov. Pa ne kakšnih lukenj, ampak eden celo 165m globoko jamo.

Družabni dogodek večera je bil obisk veterana J. L. imenovanega Katastrofa, ki je na en nov vic povedal deset starih, nekatere od teh tudi stoprvič. Ker se na veteranski ekskurziji vedno najdejo tudi člani, ki ga ne poznajo, mu žrtev za poslušanje vicev ni težko najti. Krovske novice so ugotovile, da je vic o Janezku letos povedal že 243ič, v enaki inačici kot pred 30 leti.

Pet veteranov in šesta veteranka je med peko klobas premlevalo načrt za 40 letnico odkritja novih delov Najdene jame. Dopisnik Krovskih novic je vlekel na ušesa podrobnosti njihovih načrtov. Ker so med temi veterani tudi vplivni posamezniki gospodarstva, državnega in zasebnega, bo to brez dvoma jamarski dogodek prihodnjega leta. Obeta se nam polet ultralahkega letala po Puticistični dvorani, bandži v Veliki šterni in bengaličen ogenj pri Hansovem k., laserske instalacije na vseh točkah novih odkritij, stalne lestve na tehničnih prehodih v jami itd. Spektakel naj bi prenašala TV in internet.

JD Sežana je na listi predstavilo svojo novo WEB stran. Stvar se začne obetavno: jdsezana.batcave.net. Uf, toplevel, zadaj pa cela organizacija, na prvi pogled jamarska. Prvi klik te pa pripelje na dobrotniško mesto, kjer ti ponujajo 100 MB free, zastonj ti odpro še eno okno reklam, naprej pa so stvari rahlo skrivnostne. Login? To ne bo, valjda ne zaklepaš reklamiranih strani. Search? Vpišeš “jdsezana” in med odpiranjem zastonjskih reklamnih oken ti ponudijo registracijo jdsezana.com, jdsezana.org in jdsezana.net. Za jdsezana.batcave.net pa ti z obžalovanjem sporočijo, da je ime že registrirano. Nadaljne iskanje obljubljenih fotografij jamarskega krsta se odvija med odpiranjem in zapiranjem že omenjenih zastonjskih oken. Urednik Krovskih novic je po 5 minutah obupal in poraz pospremil s komentarjem: “Danes zastonj pač ne dobiš niti na gobec!”.

Krovske novice so se v kratkem času delovanja že znašle v prvi ustvarjalni krizi. Lista “spelo-si”, ki je pomemben vir navdiha urednika, je prepolovila svojo produkcijo, lista “jamarstvo” na speleo.netu pa itak ne producira kaj koristnega. To lahko povzroči, da bomo prisiljeni iz tednika narediti 14-dnevnik, mesečnik ali pa celo občasnik. Zato pozivamo vse, ki imajo veselje in talent za pisanje satiričnih prispevkov, da jih pošljejo na SubSpeleoNet, dobre bomo seveda z velikim veseljem objavili, slabe pa še z večjim. Dopisnikom zagotavljamo anonimnost, brezplačno pravno pomoč, osebno varovanje in elektronski naslov v obliki dopisnik@NO_SPAMspeleo.net

No Comments :(

Comments are closed.