sub.speleo.net

Prvi slovenski jamarski satirični tabloid

Organizirano jamarstvo brez mladih fantov in deklet – Brezplačni pravni nasveti za preverjanje situacije – V.d. skrbnik Liste jamarske zveze zasut s sporočili Failed Mail? – F.Š. testira jamarske liste – Stare karbidke

Ekspedicijo v jame v ledeniku pod Matterhormnom, ki jo promovira gospod A.Ž. v prvem prispevku krovne jamarske e-liste, je vodil gospod G.B., znani speleolog in predsednik ene od tujih jamarskih zvez. To sicer ni posebej pretresljivo, kajti povsod se najde kakšen znan, pa še predsednik povrhu, ampak ta gospod je že pred leti soglašal z A.Žjem, da ni pametno v jamarske vrste jemati premladih fantov in deklet. Ha, če bi ljubljansko društvo to vedelo že pred 30 leti? Potem bi J.J.a, ki zdaj pljuva po njih, če ima le pet minut časa, že takrat sunili v rit in bi bili še danes v Zvezi s Katastrom in SpeleoNetom vred.

In sploh ne bi bilo potrebno, da gospod A.Ž. v naslednjem prispevku na veliko hvalil iskanje “pravne pomoč za preverjenje situacije ob uradnem obvestilu o odtujitvah originalnih zapisnikov iz Katastra JZS”. To, da počne že nekaj piscev liste in tudi predsedstvo JZS. Gospodje, tu ni kaj preverjati. Ve se, kje so originalni zapisniki DZRJL, ve pa se tudi, kje so originalni zapisniki drugih društev. Krovske novice so seveda navdušene nad predlogom, da se odpre namenska postavka na računu JZS, kajti čisti računi, dobri prijatelji je tudi geslo JZS. Mislimo pa, da bi se dalo stvari brez “zapletov” zelo lepo urediti že takrat, ko je DZRJL napovedalo izstop iz Zveze.

A zapletom ni in ni konca. Gospod v.d. skrbnik dopisne elektronske liste JZS je zasut s sporočili Failed Mail. Ene odpre, druge ne, če pa jih, mu sporočajo, “da sporočilo v 72-urah ni bilo dostavljeno in je zato vrnjeno”. Jebeš take naročnike, ki imajo elektronske naslove na zaprtih strežnikih, ne berejo pošte in imajo zato polne elektronske predale. Krovske novice pripominjajo, da ima na vsakem spodobnem serverju posamezen naročnik prostora za celoletno produkcijo elektronske liste JZS in se sprašujejo ali so to mrtve duše 200-članske liste ali posamezniki s slabimi nameni, ki mesečno menjajo svoje elektronske naslove?

Jamarske liste povzročajo nevšečnosti tudi dr. F.Š. Ne mine mesec, da se ne bi na vsaj nekaj jamarskih listah pojavilo sporočilo Test-BRIŠI. Gospod doktor, zadoščalo bo Test! Računalniški strokovnjaki Krovskih novic so namreč pojasnili zakaj se vam redno dogaja, da izbrišete pomembne stvari iz svojega kompjuterja. Ko testirate listo, katere član ste, seveda dobite sporočilo tudi vi. Kot discipliniran človek takoj naredite tisto, kar ste si naročili. Pobrišete mejl, pa še kaj zraven, očitno pa precej neselektivno.

Zadnji mejli pa so le ilustracija slabega zgodovinskega spomina mlade jamarske generacije, da nerodnosti pri iskanju informacij, tudi na Internetu, niti ne omenjamo. Skrivnostno karbidko so v Slovenijo zanesli angleški jamarji in jo, ker britanska tradicija še živi, izdelujejo še danes. Če v iskalnik GOOGLE vtipkate “carbide lamp Premier” vam ta v 0.16 sekunde izpljune 416 povezav, vključno s katalogi in cenami. Ni se vse v jamariji začelo s Petzlom! Starejše “medeninaste karbidke naših rudarjev” pa so pri nas nazadnje uporabljali jamarji, rudarji so jih takrat že imeli v muzejih, na glavah pa akumulatorske svetilke.

No Comments :(

Comments are closed.