sub.speleo.net

Prvi slovenski jamarski satirični tabloid

Čehi2 so bili zmerjeni z uro! – Kaj vse naj zmore jamarjem prijazna ura? – Resnica o Katastru JZS – D. H. bruha in čestita – J. Ž. napeljuje slovenske jamarje k goljufanju države – T. P. razkrinkal lopove brez časti -F. Š. spet izbrisal pomembne naslove – A. S. na vodi čutil, da mu padajo stvari na noge – J. J. hoče svoje zapisnike – Pedri in komunisti celo v vodstvu JZS?

Če ste mislili, da so globino 1500m v Čehih ugotovili s konvencionalnimi meritvami, ste živeli v hudi zmoti. Samo kvalitetnemu ročnemu višinomeru se lahko zahvalimo, “da vemo, da Čehi kukajo navzdol proti -1500m!”

Ž-jeva nova ljubezen je Suunto Observer. Mora pa biti tale Suunto od hudiča, saj ima ločen barometer za zračni tlak in višinomer. S čim pa meri višino? S satelitom? Ampak Ž-ju tudi to še ni zadosti. Hoče še bolj jamarjem prijazno uro. Pa ne, da mu ga na … ne bi o tem. Mi smo resen časopis.

Na listi se je končno pojavila čista, gola resnica o Katastru JZS. Namesto originalnih zapisnikov DZRJ v Ljubljani, JKLM in DZRJL so tam zdaj kopije, originali pa naj bi bili odtujeni. Če vemo, da so originali pri lastniku, torej DZRJL, se postavlja vprašanje, kdo je komu kaj odtujil in kdo skuša to spet narediti. Čigavo je slovensko jamarstvo je seveda povsem noro vprašanje, ve pa se, čigavi so zapisniki. Avtorjevi, tako original kot kopije in vse avtorske pravice iz tega. Citiranje dr. Gamsa je seveda čisto zamegljevanje resnice: v času, ko so se podružnice takratnega ljubljanskega DZRJS osamosvajale je bila besedica “zveza” politično rezervirana za združevanje republiških organizacij. Te pa so smele uporabljati besedico “društvo”. In ljubljanskemu društvu so takrat ukradli ne le kataster ampak tudi ime. Člani DZRJL so kataster postavili takorekoč iz nič in ob zagotovilu, da bodo njegovi skrbniki vanj dali tudi svoj dokumentacijski fond. Toliko zaenkrat zgolj v vednost! Ganljiva je skrb poročevalca za ti. ukraden Kataster DZRJL, saj meni, da bo ta, ker ga ne bodo dopolnjevali izgubil vso uporabno vrednost.

Takoj za golo resnico stoji na listi gospod D. H. Sicer mu ni nič jasno, ima pa svoja stališča in skoraj vse ve. Je pa človek dobronomaren in iskreno čestita vsem, ki so kataster prekopirali in jih vabi na JKZ, da pokramlja z njimi. Kaj pa če jim ni do pogovora? Bo on prišel na DZRJL ali kako? Očitno so te dileme temeljito načele njegov prebavni sistem in je na koncu mejla komaj uspel stisniti “za bruhat”, 12 klicajev, čez nekaj časa pa je poslal še en mejl s ponovnimi čestitkami. Mu je tako odleglo, ko ga je nagnalo bruhat?

Eto, ukradejo Kataster, Ž. pa spet o svoji uri. Sicer ne bi bili radi v koži prodajalca, ki ga namerava priviti pri ceni ure, še huje, namerava ga napeljati k goljufivi izstavitvi računov s katerim bo zavedel slovensko carino. Ups, taisti Ž. na dno vsakega mejla pripne še Pravila uporabe dopisne liste. Ali je tam tudi kaj o utaji davščin?

Prvi borovniški jazbec je kliko DZRJL, ki je prekopirala Kataster označil za lopove in jim obljubil ustrezno obravnavo, hkrati pa je začel, kar si je najbrž vedno želel, pa si ni upal: pljuvati po DZRJL počez in podolgem, odvzel je pravico časti slehernemu članu DZRJL, mladim pa je napovedal vice, da bi se lahko kdaj vrnili pod okrilje JZS. Krovske novice dodajajo, da nikakor niso mogli ugotoviti obstoja kakšnega podjetniškega lobija v DZRJL. Smo pa na licu mesta ugotovili, da celotno zaklonišče v katerem domuje DZRJL čistijo, drgnejo in prenavljajo. To pa bi lahko bil znak, da se je del članstva v DZRJL začel zavedati, da so naredili zares veliko svinjarijo. Nič še ni izgubljenega!

In kot vsake 3 mesece, dr. F. Š. je spet pohodil napačno tipko in izbrisal pomembne podatke. To pot išče naslov tajnika JZS, vendar v nikakršni povezavi z golo resnico.

Zato pa se je takoj za tem na listi pojavil gospod A. S., tajnik Zveze, ki meni, da je najboljši tajnik nekdo, ki ima težave z mehurjem. Kako naj si sicer razlagamo njegovor trditev, da dober tajnik že na vodi čuti sleherno nepravilnost, packarijo ali celo tatvino. In ljudje, predstavljajte si njegove stiske v letu, ko je lopovska klika DZRJL mic po mic odnašala originale iz katastra. Saj se mu je bilo za posc… . Hvala bogu, da je preprečil podelitev Zlate značke JZS (kdo je pa še nima?) eni od protagonistk odtujitvene akcije. Tajnik je v svojem prispevku napovedal padanje zanimivih in spornih stvari na noge (čigave?), predlagal ustanovitev finančnega sklada za sodno osvetlitev zadeve, za vse, ki bi pa sicer hoteli stvar osvetliti še prej, pa je napisal številko svojega mobilca. Svoj mejl je poslal na listo [speleo-si], Ministrstvu za okolje in POP TV-ju. Krovske novice so odločno na strani gospoda S. Model ima jajca in pove bobu p(l)op!

Sledi uraden dopis gospoda J. J. J., bivšega člana JKLM oz. kasnejšega DZRJL, ki je odšel na štiri naslove, med drugim tudi v odvetniško pisarno Škrlj. Brez sprenevedanja! je zagrozil J. J., originale v treh tednih v Katster JZS, ker jih je tja dal, nihče pa ga ni vprašal ali smejo iti v društven Kataster. Viri Krovskih novic sporočajo, da so originali že na poti v Kataster in da je člani DZRJL obžalujejo svoje podlo dejanje, kajti nikoli si niso mislili, da bodo J.-ja tako prizadeli, da bo letal okrog sodnikov in tožil svoje nekdanje prijatelje. Le del klike še vedno vztraja pri trditvah, da je J. navadna piz… in izdajalec.

Najpomebnejši prispevek tega tedna pa je pisanje gospoda K. D. N.. V njem je razkril direktno povezanost nekdanje vodje katastra, članice vodstva JZS s feminističnimi krogi, internacionalnim homoseksualizmom in komunizmom. Gospodu K.D.N. je uspelo celo povezati vokalni sestav Sestre, ki gredo na Evrovizijo in nekdanjo vodjo katastra. Mimogrede pa še promovira neke svoje prispevke v ONI. Kolega, zakaj pa ne v POLETu, to je revija za prave moške! Krovske novice so sklenile, da gospodu K.D.N. v celoti prepustimo urejanje poljubne številke, kajti tolikšne prodornosti misli, ne zmore niti razvpiti Veliki Koordinator s SpeleoNeta. Predpostavljamo pa lahko, da je je 10-letno delo agenta takšnega kalibra, kot je Dorotea V., v samem vodstvu pustilo vsaj nekaj, v protiobveščevalnem žargonu se temu reče krtov, torej prikritih agentov, ki nadaljujejo njeno delo. Če niso komunisti, so pa pedri, če niso pedri so pa lezbijke, če niso ne eno in drugo, so pa sigurno simpatizerji DZRJL, ki pa so itak komunisti in pedri obenem. Kopiranje katastra je pravi mačji kašelj v primerjavi z nevarnostmi v katerih se je znašlo vodstvo JZS. Zato Krovske novice predlagajo, da se takoj oblikuje Odbor pravovernih (naši predlogi : J.J.J., A. S. in K.D. N. ) in da se nemudoma začne z zasliševanjem vseh članov vodstva JZS in se pri tem uporabi vsa dovoljena in nedovoljena sredstva. Krovske novice pa so tudi odkrile, da ima večina skritih agentov v JZS v mejlu končnico @gov.si.

No Comments :(

Comments are closed.