sub.speleo.net

Prvi slovenski jamarski satirični tabloid

.Ž. išče novo uro – J. Ž-ju pomagajo iskati uro – J. Ž. bo kupil novo uro – Uram prijazno jamarstvo – Ura pokazala rekordno globino – Medvedje lepili jamarske plakate

J.Ž-ju je ljubljena ura umrla daleč od doma, pravzaprav so jo umorili, ker ji niso zamenjali tesnila. Čeprav duševno strt zaradi izgube zveste prijateljice, je zaprosil listo, da mu pomagajo najti novo, jamarjem prijaznouro. Žalost gospoda Ž-ja pa je kaj hitro zamenjala želja po boljši in mlajši.

V iskanje primerne partnerice sta gospodu Ž-ju priskočila na pomoč jamarja D. in M., ki sta na vso moč hvalila Casio Pro Trek z višinomerom, termometrom, kompasom in lučko. A gospod Ž. se je kot vedno odločil po svoje in si izbral Suuntov Observer. Krovske novice se sedaj sprašujejo ali bo to nova prijateljica ali po imenu sodeč nov prijatelj.

Ob novici, da bo J. Ž. kupil novo, jamarjem prijazno uro je gospod Peter Vekrca, urar iz Starega trga 21 v Ljubljani za Krovne novice dal naslednjo izjavo: “O prijaznosti ur do kogarkoli nisem v svoji 40 letnem urarskem delu še nič slišal. Zelo dobro pa vem, kako se pravilno ravna z urami. In da me ne boste imeli za omejenega, temeljito sem se pozanimal in natančno vem kaj počno jamarji s svojimi urami. Za to sem se odločil, da začnem propagirati ti. uram prijazno jamarstvo. Napisal sem tudi dopis JZS, v katerem sem zahteval, da se izdela seznam jam, v katere se lahko gre z uro in seveda sestavi ustrezen organ, ki po to kontroliral. Zaupam v vodstvo JZS in prepričan sem, da bodo tudi ta problem rešili v dobro ur in slovenske jamarije.”

Tragiko Ž-jeve prezgodaj preminule ure pa je preglasila vesela novica iz snežniških gozdov : v novoodkritem breznu je podobna ura izmerila drugo največjo globino na Snežniku -330m. Ni kaj, ure merijo namesto nas. Takoj, ko jim bomo dodali krilca in koleščka, jih lahko pošljemo v samostojna raziskovanja.

Skrivnostno pojavljanje plakatov v gozdovih okrog Vrhnike, ki je burilo listo v zadnjem aprilskem tednu, je končno pojasneno. Na delu je bila medvedja družina J., ata, mama in dva mladiča, ki sicer stanuje na Lanskem Vrhu in se v prostem času ukvarja tudi z jamarstvom. Slednje pojasni tudi karbid v okolici Najdene jame. Ko jih je pri plakatiranju zalotil lokalni gozdar so panično pobegnili domov, seveda ne peš, ampak z omenjenim avtomobilom, ga pustili na gozdni cesti, sami pa so se skrili v enega od bližnjih brlogov. JZS je že sklenila dogovor z LD Laze, da vse štiri uplenijo, kože pa ustrojene predajo za uporabo v Katastru.

No Comments :(

Comments are closed.